בישול בשטח – איך וכיצד?

בישול בשטח לא חייב להיות רק כדי להשביע את הרעב, בעיקר אם אתם יוצאים לטיול משפחתי. בישול ארוחות בשטח יכול להיות לא רק לצורך הרגעת הקיבה, אלא גם חלק מההנאה של הטיול עצמו. אם תשכילו להתכונן לכך בהתאם, ובאמצעות הציוד המתאים, תוכלו ליהנות מארוחות טעימות ומענגות בטבע, וכמובן, לשמור על הבריאות שלכם במהלך המסע או הקמפינג.


ציוד לבישול בשטח

מאחר ואנחנו נמצאים בשטח, אנחנו צריכים לדאוג להביא איתנו את הציוד המתאים לבישול. הציוד הבסיסי של בישול בשטח מתחיל בגזייה. נכון, זה יכול להיות מאוד טעים ומענג לבשל את האוכל שלנו על גבי המדורה, אך לא תמיד אנחנו יכולים להיות תלויים ביכולת שלנו לקושש עצים או להדליק אש – בעיקר אם יש רוח חזקה. זו הסיבה שלגזייה חשוב להוסיף גם מגן רוח, אפילו אם אתם יוצאים לטיול בעונת הקיץ – רוחות חזקות יכולת להיות בכל עונה בשנה. אלמנט נוסף וחשוב לא פחות הינו סיר טוב, וכמובן, פינג'ן, בשביל להכין את הקפה של הבוקר אל מול הנוף הנהדר. מומלץ להקפיד על רכישה של סירים המתאים לבישול בשטח ובמיוחד כאלו המתאימים לבישול על גזייה, על מנת שמשך הבישול לא יהיה ארוך מדי או כזה שלא יחרוך את הסיר. אל תשכחו לרכוש גם מצב מתאים להדלקת הגזייה. כלי אוכל, כמו סכו"ם, צלחות וכוסות הם מצרך הכרחי, לא צריך לקחת יותר מדי, אך מספיק בהתאם לכמות המטיילים. מומלץ להימנע מהבאת כלי זכוכית, העלולים להישבר.


מוצרים לבישול בשטח

בעת יציאה אל השטח, במיוחד אם מדובר בלינה בשטח של מספר ימים, חשוב להקפיד על ארוחות מאוזנות ומזינות. לכן, יש לשים לב אל בחירת חומרי הגלם מהם תכינו את הארוחות. בעוד לחם וקופסאות שימורים עשויים להיראות לכם כמצרכים החשובים ביותר, הרי שמומלץ גם לקחת איתכם ירקות טריים, אורז, פסטה ושמן לצורך בישול ארוחות המספקות אנרגיה לגוף. תבלינים יוכלו להוסיף טעם לכל ארוחה שתחליטו להכין, והם גם קלים מאוד לשימוש. לכן, אל תשכחו מלח ופלפל להוספת טעם, ואפילו שום טרי שיוכל להקפיץ לכם כל ארוחה. אל תשכחו לקחת איתכם מספיק מים, גם לצורך הבישול, וכמובן, גם לצורך ניקיון כלי הבישול.


התאמת המתכונים למטיילים

אין ספק כי יש הבדל משמעותי בין בישול בשטח בעת טרק בהרים בדרום אמריקה, לבין בישול בשטח כאשר יוצאים למסלול המתאים למשפחות או לקמפינג. לכן, מומלץ מראש לבנות ארוחה המתאימה לאופי הטיול ולאופי המטיילים. מתכונים קלים לבישול בשטח לא צריכים להיות מסובכים מדי, אך השקעה קטנה ומחשבה בכל מנה בהחלט עשויות לשדרג את האווירה של הטיול ויוכלו להסב לכם הנאה, בעיקר כאשר מדובר בארוחות ערב אל מול השקיעה.

 

"שף הדרך" פטנט לארוחה חמה ומזינה בשטח ללא צורך בבישול!

ארוחה מבושלת וחמה "שף הדרך" הינה ארוחה צמחונית או בשרית מלאה וכשרה, עמידה לאורך זמן רב ללא חומרים משמרים. ניתן לשמור אותה ללא קירור לטווח של עד שלוש שנים. "שף הדרך" הינו מוצר חדשני וייחודי אשר פותח על ידי חברת meal solutions מטעם קבוצת שולץ ובשיתוף חברת Labriut Meals האמריקאית וכוחות משרד הבטחון. ארוחת "שף הדרך" הינה הפתרון המושלם לציבור שומר הכשרות הנוסע לנסיעות ארוכות, לחיילים קרביים הנמצאים לתקופה ארוכה בשטח, לחובבי מחנאות ספורט וטיולים ארוכים וכמובן להצטיידות לשעת חירום ולחדרי בטחון וממ"דים. המנה מגיעה עם שקית חימום בעלת פטנט ייחודי לחימום בשטח תוך 12 דקות ללא מוצרים נלווים וללא אש בוערת ובמגוון טעמים. האריזה האוטמת את המנה ניתנת לפתיחה בעזרת חפץ חד בלבד.

לדוגמא:

מנות צמחוניות
לזניה
בולונז צמחוני
מג'דרה ביתית
סצ'ואן צמחוני


מנות בשריות
לזניה בשרית
קציצות בשר עם ספגטי
עוף סצ'ואן
אושפלאו נתחי בשר אמיתי עם אורז מתובל
נתחי שווארמה עם תפוחי אדמה

 

 
בישול בשטח
בישול בשטח